Акцент, Новини

Пловдив почете 165 години от рождението на Стефан Стамболов

Днес в Пловдив беше отбелязана 165-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов на едноименния площад пред сградата на Общината. За да почетат годишнината и да положат венци и цветя, пред паметника на Стефан Стамболов бяха Кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, Народният представител в 44-то НС Спас Гърневски, Председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, заместник-областният управител на област Пловдив Евелина Апостолова, подполковник Ганчо Петров от 110-ти логистичен полк, заместник – кметът по култура и туризъм инж. Александър Държиков, кметовете на шестте района, общински съветници, директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев, директори на общински предприятия, изп. директор на ОФ „Пловдив 2019“ Кирил Велчев представители на политически и обществени организации, граждани и медии.

В тържественото честване участваха военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и членовете на комитет „Родолюбие“. Слово за държавника произнесе инж. Борислав Стаматов – обществен  посредник на Община Пловдив, а водещ на церемонията бе актьорът от Драматичен театър Пловдив – Ивайло Христов.

След официалното слово на Борислав Стаматов по повод 165-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов, на паметника бяха положени венци и цветя от Кмета на община  Пловдив, от Областния управител на област Пловдив, от Председателят на Общински съвет – Пловдив, кметовете на райони, командването на пловдивския гарнизон, от Комитет „Родолюбие“, СОСЗР, от политически партии, обществени организации и признателни  граждани.

[/su_custom_gallery] [news_gallery_bg]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/