Акцент, Новини

Аграрният университет отбеляза Деня на лозаря в учебната база в село Брестник

Областният управител Здравко Димитров, заедно със заместниците си Димитър Керин и Петър Петров, и главният секретар Борислав Димов, взеха участие в ритуалното зарязване на лозята в учебната база на Аграрния университет в село Брестник.  Тържеството по случай Деня на лозаря и празник на Факултета по лозаро-градинарство беше уважено от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, представители на Министерство на земеделието, храните и горите, заместник-кметове, кметове на общини, ректори на висши училища от Пловдив и страната, директори на професионални гимназии, дипломати, бизнес партньори.  

Водосвет за здраве и берекет беше отслужен от отците Васил и Мирослав, а ректорът на висшето училище проф. д-р Христина Янчева и министър Вълчев отправиха своите приветствия за успешна и плодородна година. 

Гл. ас. д-р Боян Сталев от факултета по лозаро-винарство от Аграрния университет, който беше коронясан за Цар на виното, даде старт на ритуалното зарязване, в което се включиха официалните гости и всички желаещи.

[news_pr_name] [news_gallery_bg]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/