Акцент, Новини

Заместник областният управител Димитър Керин присъства на тържеството на ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“

Заместник областният управител Димитър Керин беше сред официалните гости, които  присъстваха на тържественото отбелязване на 70 години от основаването на ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“.

Българският трибагреник и знамето на ЕС бяха издигнати върху специално изградените нови пилони, под звуците на съответните химни, а многообразната личност на патрона на училището д-р Иван Богоров бе разкрита в слово, посветено на живота и дейността му.

С гордост новият директор на професионалната гимназия г-н Михаил Казанджиев похвали своите възпитаници за успешната им ежегодна проява – изложбата на изделия от кожа и текстил, както и готовността им да се включат в благотворителната кампания за подпомагане изграждането на нов педиатричен онкохематологичен комплекс в Пловдив.

Официални гости на тържеството бяха и инж. Ральо Ралев – кмет на Район “Северен“, Десислава Йорданова – секретар на кметската администрация, Нели Нончева – главен експерт „Образование и култура“.

Кулминация на празничната церемония беше българското хоро, поведено от хороводец, носещ българския трибагреник, на което се включиха всички присъстващи на тържеството.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/