Акцент, Новини

Зам.- областният управител Евелина Апостолова присъства на първа копка в община „Марица“

Зам.- областният управител Евелина Апостолова присъства на  първа копка, с която кметът на община „Марица“ Димитър Иванов даде старт на изграждането на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци.

В официалната церемония за старта на проекта взеха участие и председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ Цветелина Кънева, зам.-кметовете Петър Минков, Гергана Титюкова и Петко Чочев, координаторът на проекта началник отдел „Строителство“ в община „Марица“ Даниел Трендафилов, кметът на с. Ясно поле Иван Иванов, управителят на фирмата-изпълнител „Браво строй“ ООД Димитър Янков, кметове на населени места и общински съветници. Водосвет за успех на начинанието отслужиха отец Николай и отец Стайко.

Стойността на обекта, който е по спечелен европейски проект, е над 5,5 млн. лв., като Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ /ОПОС/ осигурява 4,1 млн. лв. Инсталацията ще бъде разположена на терен от 14 000 кв. м. в местността „Чарлъшки ливади“ в землището на с. Ясно поле.

Съоръжението, което предстои да бъде построено, е с капацитет 6200 тона годишно и ще обслужва над 30 000 жители от селата на селищната система.

Срокът за приключване на дейностите е 19 месеца. Ще бъдат разкрити и нови работни места, необходими за експлоатацията на изградената инфраструктура.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/