Акцент, Новини

Областният управител и премиерът Борисов инспектираха окончателното завършване на пътя Пловдив-Асеновград

Областният управител Здравко Димитров посреща министър-председателя Бойко Борисов, който дойде в Пловдив, за да инспектира окончателното завършване на пътя Пловдив-Асеновград.

Премиерът пристигна заедно с министрите Томислав Дончев, Владислав Горанов и Николай Нанков. На събитието присъстваха и заместник областните управители Петър Петров, Димитър Керин, Евелина Апостолова, кметовете на гр. Пловдив, Куклен, Родопи и Асеновград, шефовете на фирмата, която изгради новото трасе на пътя възел – „ИСА – 2000“, главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов, шефът на АПИ Георги Терзийски и на Областна пътно управление Пламен Райчев, директорът на ОДМВР ст. комисар Атанас Илков, футболната легенда Христо Бонев, футболният съдия Атанас Узунов, както и много граждани, дошли да подкрепят премиера Борисов.

Министър-председателят направи инспекция на цялото трасе от Пловдив до Асеновград, за да види дали качествено е свършена работата и остана изключително доволен.

Трасето Пловдив- Асеновград е завършено напълно, като на 10 километровата отсечка е поставен последния износващ слой биндер и маркировка от студен пластик, която е с голяма издръжливост. Пътят е с по две платна и аварийна лента в двете посоки.

Областният управител благодари на премиера за подкрепата, която оказва правителството за пътните проекти в областта. Той докладва, че в момента се извършват отчуждителните процедури на частните имоти, които попадат в зоната на локалните платна, както и кръговото кръстовище до караулката на изхода на Пловдив, след което започва тяхното изграждане. 

Премиерът обеща, че следващият обект, по който ще започне подготовка за разширение, е Околовръстното шосе на Пловдив, но това ще стане след като бъде пусната ТОЛ-системата.

Борисов се срещна и с гражданите, които бяха дошли да го подкрепят. Той се ръкува с тях, но не пропусна да посъветва всички да карат внимателно, защото хубавото шосе изкушава за високи скорости. „Направихме този път, защото това беше най-натовареното трасе, а по него имаше най-много катастрофи и най-много убити. И сега е толкова хубав, че изкушава, особено младите хора“, каза Борисов и призова всички към внимание и толерантност на пътя.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/