Новини

Главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов гост на изложбата на Дружеството на Пловдивските художници

Главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов беше официален гост на пролетната обща художествена изложба „Цветове“, която членовете на Дружеството на Пловдивските художници правят по традиция преди Светлите Великденски празници.

Господин Димов връчи на председателя на Дружеството Снежана Фурнаджиева и специален поздравителен адрес от областния управител Здравко Димитров. В него се казваше:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ФУРНАДЖИЕВА,

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ДРУЖЕСТВОТО, 

Благодаря за отправената покана, но други поети задължения ме възпрепятстват да бъда с Вас и да споделя радостта Ви от празника.

За мен е огромно удоволствие да Ви поздравя по случай откриването на пролетната обща художествена изложба „Цветове“, която представя най-доброто, сътворено от талантливите пловдивски художници.

Поздравявам Ви, че спазвайки традицията, в навечерието на най-знаковия християнски празник – Великден, членовете на Дружеството отново посрещат своите приятели и ценители с букет от багри, форми и послания.

На всички Вас, пожелавам здраве и нови творчески постижения!

На добър час!

На събитието пристава и заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив – Амелия Гешева, която също поздрави участниците, а талантливите момчета и момичета от хор „Евмолпея“ с диригент Рада Славинска, зарадваха с изпълненията си  многобройните гости на изложбата.

Пролетната изложба събра на двата етажа в галерията на ул. „Гладстон“ 32 живопис, графика, скулптура, колаж, мозайка и инсталации на различни поколения творци, обединени от най-старата творческа гилдия с повече от 100- годишна история.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/