Честит празник на словото, на духа, на културата!

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,

НАУКАТА И ПРОСВЕТАТА,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ,

Поздравявам ви по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.

На този ден всички  ние изпитваме заслужена гордост от делото на светите братя Кирил и Методий. Дело, преминало българските граници и осветило с книжовната си благодат цялата европейска цивилизация. Днес е денят, в който отдаваме почит към всички радетели за духовност, съхранили през вековете нашата словесност и култура, и към всички, които със своя неуморен труд  и творческа енергия продължават това дело, за да ни дарят с духовни сили и културен разцвет, които ще пребъдат и чрез идните поколения.

Знам, че 24 май е специална дата за всички нас, защото това е ден, в който се чувстваме истински българи и отбелязваме празника на българщината, без значение къде по света се намираме. Вярвам, че и вие пазите спомена за жизнерадостната атмосфера, приповдигнатото настроение, окичените с цветя образи на светите братя Кирил и Методий и звуците на безсмъртния химн „Върви народе възродени“, с който започва най-обичания и истински празник в родното училище.

Нека пазим духовните и културни ценности на нашите предци, защото те са в основата на съхраняването на българската идентичност!

Честит празник на словото, на духа, на културата!

С уважение,

ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

Областен управител  на област Пловдив

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017