Акцент, Новини

Здравко Димитров свика среща относно изграждането на кръгово кръстовище на изхода на Пловдив

По инициатива на областния управител Здравко Димитров днес се проведе среща, на която присъстваха кметът и главният архитект на община Родопи, главният архитект и специалисти от община Пловдив, главният архитект на Областна администрация, проектанти от „Пътпроект“ офис Пловдив и КЦМ, за да се изчистят проблемите с проектирането на кръговото кръстовище, което ще свързва Асеновградско шосе, Околовръстното и Юго-източната дъга на Пловдив.

Изграждането на кръгово кръстовище на изхода на Пловдив бе обособено в отделен проект, което се налага поради осъществяването на връзки между новоизграждащите се две пътни платна на пътя Пловдив – Асеновград, съществуващия обходен на път и бул. „Асеновградско шосе“. На срещата бе уточнено, че проекта в момента се съгласува със заинтересованите централни и териториални администрации, експлоатационните дружества и контролните органи.

Областно пътно управление Пловдив ще внесе в най-кратък срок проекта в община Родопи, за да бъде обявен на заинтересованите лица.

След съгласуването и обявяването, проекта ще бъде внесен в МРРБ за одобряване, което ще бъде основание за извършване но отчуждителите процедури.

Областният управител насрочи следваща среща за 18 октомври от 10.30 часа, на която ще бъдат обсъдени текущи въпроси по реконструкцията на Асеновградско шосе и Околовръстното.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/