Акцент, Новини

Главният секретар се срещна с български и американски военнослужещи във връзка с предстоящо учение на НАТО в област Пловдив на 17 юни 2019 г.*

*Актуализация: Обявеното учение се изменя за 17 юни в тъмната част на денонощието

Главният секретар на Областна администрация – Пловдив – г-н Борислав Димов, проведе делова среща с представителите от Ротата за гражданско военно сътрудничество към Сухопътните войски на Република България – ст. лейтенант Боян Крумов и ст. лейтенант Мартин Маргитин, и с представителите от Гражданско-военно сътрудничество към Американската армия – капитан Деймиан Полит и сержант Каръл Янгблъд.

На срещата присъстваха г-н Димитър Георгиев – главен експерт „Отбранително-мобилизационна подготовка“ и г-н Валери Баранов – главен експерт по сигурност на информацията в сектор „Сигурност и отбрана“, Областна администрация – Пловдив.

Тема на срещата бе своевременното уведомяване на населението за предстоящото въздушно учение по линия на НАТО в реални условия с десант на парашутисти и спускане на техника от въздуха, с участието на 500 военнослужещи и множество летателни апарати, което ще се проведе в района на с. Чешнегирово, община Садово, на 17 юни в тъмната част на денонощието.

Гостите подробно представиха своята дейност и въздушно-десантната операция в рамките на  международното учение SWIFT RESPONSE в област Пловдив, като благодариха на г-н Борислав Димов за оказаното съдействие и за осъщественото взаимодействие с местните власти.

Галерия

Последна редакция на 14 юни, 2019 в 09:50

Skip to content https://www.livechatalternative.com/