Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонтно-строителните дейности по проектите от Трасевропейската транспортна мрежа

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонтно-строителните дейности по  проектите от Трасевропейската транспортна мрежа.

Премиерът се качи на модерен влак по високоскоростната отсечка Пазарджик – Тодор Каблешков заедно с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев.

Областният управител Здравко Димитров посрещна премиера и министрите на гара Тодор Каблешков и заедно разгледаха Интермодалния терминал Пловдив, който е финансиран от оперативна програма „Транспорт“ и е изграден върху 71 450 кв.м. На Интермодалният терминал се извършват товаро-разтоварни дейности на контейнери, автомобили и камиони върху вагони и обратно. 

След това областният управител се качи заедно с премиера и министрите на влака, за да направят оглед на извършените строителни дейности в отсечката Скутаре – Оризово, част от проекта „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас, фаза2“. В този участък напълно са подновени 28 км. жп линия, изградени са шумозащитни и предпазни стени в гарите Маноле и Белозем, както и пасарелка с осигурен достъп за лица с намалена подвижност, а контактната мрежа е изцяло подновена.

„Правителството продължава приоритетно с инвестиционната програма в жп транспортната инфраструктура. Влакът пести енергия, представлява 100 процента екологично чист транспорт и ще се спести трафик от стотици хиляди тонове товари“, заяви министър-председателят.

На гара Белозем премиерът беше посрещнат от футболните легенди Христо Бонев, Петър Зехтински и реферът Атанас Узунов, които попитаха за бъдещето на стадионите. Премиерът заяви, че в момента приоритет на правителството е развитието на детско-юношеските школи.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017