Акцент, Новини

Областният управител приветства участниците в международния турнир LUKOIL CUP 2019

Областният управител Здравко Димитров взе участие в официалната церемония за откриване на  международния турнир LUKOIL CUP 2019.

Областният управител приветства спортисти и гости, като не пропусна да отбележи, че Пловдив е най-спортния град на България, защото тук са родени едни от най-изявените български спортисти. Той пожела на добър час на игрите и честна игра, в която да победи най-добрият.

На тържеството, което се състоя на Античния театър, присъстваха и президентът на СК Лукойл Владимир Золотухин , изпълнителният директор на ПФК Ботев Пловдив Иван Йотков , заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков, участниците в турнира и много гости.

Церемонията започна със страхотен спектакъл, който представи гладиаторски битки, а победителят запали огънят на игрите.

В турнира участват отбори, съставени от футболисти родени през 2008 година, а Пловдив за първи път ще бъде домакин на шампионската лига за деца. Футболната надпревара ще се проведе от 4 до 8 септември, а мачовете ще се играят на „Футболен комплекс Ботев 1912“.

За купата на LUKOIL ще се състезават и детските отбори на Ботев (Пловдив), Интер (Милано), Андерлехт, Бешикташ, Цървена Звезда, Стяуа и Спартак (Москва).

След изнесените речи от официалните лица последва и жребият за турнира. Първите мачове са Ботев – Андрелехт и Стяуа – Бешикташ и Цървена звезда – Спартак.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/