Акцент, Новини

Дворът на Хуманитарната гимназия се запазва, оградата няма да се мести, а ул. „4-ти януари“ става пешеходна

Интересите на двете училища и сигурността на децата са най-важни

Това е  позицията на областния управител Дани Каназирева, изразена по време на проведената среща в Община Пловдив с кмета Здравко Димитров, кметът на район „Централен“-Георги Стаменов и директорите на СУ „Св. св. Кирил и Методий” и началното училище „Княз Александър I”, относно петицията  на граждани срещу построяването на многоетажен паркинг.

Областният управител уточни, че след проведените разговори днес и постигнатия диалог,  проектът в сегашния му вид ще бъде спрян.  Второ- оградата на Хуманитарната гимназия, чиято сграда е паметник на културата, няма да се мести. Трето – ул. „4-ти януари“  ще бъде обособена като пешеходна зона със зелен пояс. И четвърто – за най-доброто градоустройствено решение по казуса ще се проведе обществено обсъждане.

„За мен най-важно  е интересите на двете училища и на децата да бъдат защитени. Да бъде гарантирана сигурността на учениците като не допуснем преминаването на МПС покрай учебното заведение   в посока бул. Марица-юг, заяви Каназирева.

По думите й, ако ул.“4-ти януари“ извежда колите от паркинга към бул. Марица-юг, както е по стария проект за построяване на многоетажен паркинг, това означава повече шум, повече замърсен въздух, повече задръствания на движението в тази зона и по-голям риск за децата.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/