Новини

Областният управител сведе глава пред паметника на Апостола

Областният управител Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и стотици пловдивчани сведоха глави пред паметника на Васил Левски по време на отбелязването на 143-тата годишнина от неговата гибел.

Поклонението пред паметника на Апостола започна с вълнуващата реч, която произнесе Илко Василев, старши учител по български език и литература в ЕГ „Иван Вазов“, който акцентира на това, че Левски е учил народа ни да се бори за свободата си, а не да коленичи и да се моли. „Днес е петък, но ако сме пред паметника само, за да се поклоним пред паметта на най-свидната жертва – за нас ще е Разпети петък. Ако се поклоним пред великия и безсмъртен подвиг на Апостола за нас ще е Възкресение“, каза още учителят и подчерта, че Апостолът е вярвал, че свободна България трябва да се управлява от знаещите и можещите, а не от заслужилите. „Вярваме ли в народа си, готови ли сме да се жертваме за отечеството – това са въпроси , на който всеки сам трябва да намери отговора в себе си“. С думите „Поклонение, преклонение и прошка – това сме длъжни да сторим днес пред теб, Апостоле“, завърши речта на Илко Василев.
В церемонията участваха военният духов оркестър и представителния гарнизон – Пловдив, който отдаде почести пред Апостола.

Паметникът беше отрупан с венци от името на областната администрация, политически сили, граждански сдружения, а десетки възрастни граждани и ученици и деца поднесоха цветя.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/