Акцент, Новини

Областният управител Дани Каназирева откри първото заседание на Областния координационен център

Областният управител  Дани Каназирева откри първото заседание на Областния координационен център по Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

„Пред нас стои предизвикателството в разрешаването на един от най-важните проблеми, които стоят в основата на нашето общество, а именно нашите деца и тяхното образование“, каза в приветствието си към участниците областният управител.

На заседанието присъства госпожа Таня Михайлова, заместник министър по образованието. Тя изказа благодарност към областна управа за бързите темпове, с които работи.  Посочи, че от  МОН разчитат на подкрепата на областните управители за провеждане на държавната политика на местно ниво  и похвали Пловдив област за постигнатите резултати при изпълнението на Механизма.

„Общите усилия трябва да са постоянни и последователни, за да се постигне максимално добър резултат, който реално ще бъде усетен на един по-късен етап, допълни Михайлова.

Иванка Киркова – началник на РУО Пловдив представи пред всички присъстващи актуални данни от информационната система за реализация на механизма / ИСРМ /. Сподели за добрата комуникация и съдействие между институциите – РУО, МВР, РЗИ, РДСП и екипите работещи по места. Постави опорни точки за решаването на някои проблеми.

Заместник областнният управител на област Пловдив госпожа Евелина Апостолова, която е заместник председател на областния координационен център отбеляза, че тези заседания ще бъдат ежемесечни,а за всички  проблеми и трудности, които общините и училищата срещат при изпълнението на механизма , областна администрация ще им окаже пълна подкрепа и съдействие.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/