Акцент, Новини

След три години мостът на Марково има нов парапет

Със съдействието на областния управител Дани Каназирева пловдивска фирма безвъзмездно постави съоръжението

Мостът на село Марково, който  свързва околовръстния път на Пловдив със селото, е вече обезопасен с нова предпазна ограда. Това стана след  бързата реакция на областния управител  Дани Каназирева и на пловдивска фирма, която безвъзмездно, само за три седмици, монтира предпазното съоръжение. 

Проблемът с липсата на  парапет е от три години, въпреки че ежедневно по моста минават десетки превозни средства и има няколко пътно-транспортни произшествия.

„Мостът е  на така нареченият стар път за Марково, изключително натоварен. През него минават не само автомобили, но и автобусите, които обслужват линията Марково – Пловдив, обясни кметът на селото Десислава Терзиева. 

Тя уточни, че при единия от инцидентите автомобил е разрушил старата ограда и  е паднал в канала. Именно, за  да се предотвратят подобни произшествия,  кметът на селото подава сигнал до областния управител на област Пловдив.

„Истината е, че сигналите за този мост и за опасността за преминаващи през него е от няколко години. За жалост, ние нямаме големи правомощия и ресурс, за да решаваме подобни проблеми. За това благодаря на управителя на пловдивската фирма „Юпитер Метал“, който реагира веднага и изгради предпазното съоръжение. Стремим се да търсим решение и да отговорим на всеки един сигнал. Когато има добър диалог между институциите и с фирмите, явно нещата могат да се случват  много бързо“, коментира областният управител Дани Каназирева

От своя страна кметът на Марково благодари на  областния управител за оказаното съдействие и на фирмата за  бързата реакция и монтирането на предпазните съоръжения.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/