Акцент, Новини

Дани Каназирева присъства на откриването на изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“ в Пловдив

75 новости на  мегафорума за агробизнес, вино, храни  и оборудване

Областният управител Дани Каназирева беше сред официалните лица, които присъстваха на откриването на мегафорума за агробизнес, вино и храни, който днес беше открит в Пловдив от Министърът на земеделието Десислава Танева.

75 новости демонстрират изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“, които се провеждат от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив.  Представени са иновации от областта на селското стопанство, лозаро-винарството  и хранителната индустрия. Участват близо 650 фирми от тридесет държави. Предстоят 26 делови събития.

Тук е събрано всичко ново за земеделието и агробизнеса, очертава се посоката за развитие на отрасъла, показва се кои са иновациите и какво от тях може да се приложи, това заяви министърът на земеделието Десислава Танева, след като преряза лентата на шестото издание на мегафорума. Той е единствен на Балканите и се организира от Международен панаир Пловдив под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите. Специален гост на  церемонията  беше Пау Рока, генерален  директор на Международната организация по лозата и виното.

Шестото издание на мегафорума е доминирано от високите технологии, променящи целия път от нивата до трапезата. Гамата от оборудване и материали за трите отрасъла е по-богата. Разширено е представянето на животновъдството в рамките на „Агра“. В Града  на виното и деликатесите  участници в изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ представят храни, напитки и гурме специалитети. За първи път се организира конкурсът „Нов продукт на българския пазар“.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/