Акцент, Новини

Каназирева: Благодаря на общините Калояново и Куклен, които дариха защитни облекла за лечебните заведения в Пловдив и областта

Със свои решения местните съвети на двете общини отпуснаха средства за закупуването на близо 500 защитни облекла от най-висок клас, съобщи областният управител Дани Каназирева. Те ще бъдат разпределени от Областния щаб в лечебните заведения в Пловдив и областта, които ще поемат пациенти с коронавирус.

„Благодаря на съветниците и на кметовете на общините Калояново и Куклен. Всяко дарение в този момент е ценно и ще стигне до здравните работници. Оценявам високо решенията на двете общини и те имат нашата пълна подкрепа, защото въпреки че не разполагат с големи бюджети, отпуснаха средства и закупиха защитни облекла за медиците“, коментира Каназирева.

Тя уточни, че Общинският съвет на Калояново отпуска 10 000 лева, с които осигурява  125 предпазни костюма за многократна употреба от най-висок клас. 110 от тях са дарени на Областния кризисен щаб, а 15 са за личните лекари на територията на общината.

„Откликнахме на инициативата на областния управител Дани Каназирева за отпускането на средства от общините в областта за закупуване на защитни облекла за медиците, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Това са хората, които носят може би най-големия риск в сегашната тежка ситуация и ние сме съпричастни към работата им и към осигуряването на тяхната защита“,  заяви кметът на Община Калояново Георги Георгиев.  

Общинският съвет на Куклен също гласува и дари 5000 лева за закупуване на 471 защитни облекла от най-висок защитен клас. 100 от специалните костюми  са за обезпечаване нуждите на медицинските лица, работещи на територията на общината, а 371 –  дарени на Областния щаб, за да бъдат разпределени в болничните заведения в града и областта.

„Знаем за положението в болниците и затова даряваме предпазните екипи. Медиците са на първа линия и им нужда от нашата подкрепа“,  заяви кметът на Община Куклен Мария Белчева и изрази своята увереност, че предпазните облекла ще бъдат разпределени от Областния щаб за най-належащите случаи. 

„Областният кризисен щаб прави всичко необходимо за обезпечаване на медиците във всички болници в Пловдив и областта- общински, държавни и частни“, увери Дани Каназирева.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/