Новини

Тримата заместник областни управители на област Пловдив участваха в работната среща за подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата

Премиерът Бойко Борисoв пристигна в Пловдив по повод подготовката на града за Европейска столица на културата. Форумът беше организиран от фондация „Америка за България“, която е финансирала Малката базилика.

 Заедно с министър-председателя дойдоха министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министърът на културата Боил Банов, зам.- министърът на културата – Амелия Гешева, началникът на Кабинета Румяна Бъчварова и депутатите  Менда Стоянова, Цветан Цветанов и Вежди Рашидов.

 Работната среща се проведе в Малката базилика  на бул. „Кн. Мария-Луиза”. На нея присъстваха тримата заместници на областния управител Здравко Димитров – Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин, кметът Иван Тотев, посланиците на Чехия, Германия и Австрия и представители на фондация „Пловдив 2019“.

След края на работната среща, премиерът Бойко Борисов заяви, че Пловдив ще получи 16 милиона лева от държавния бюджет за подготовката на града за Европейска столица на културата. „През 2019 година съм сигурен, че Пловдив ще бъде успешна столица на културата, която ще привлече много туристи от цяла Европа”, заяви Бойко Борисов по време на конференцията.  Той благодари на фондация Америка за България, която подпомага обекти като Малката и Голямата базилика. Той допълни, че още в сряда на заседание на Министерски съвет ще се гледа отпускането на парите. 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/