Акцент, Новини

Каназирева: Ситуацията в Пловдив и областта се следи, 42 са общо случаите на COVID-19, свободните легла в болниците – 443

Към днешна дата общият брой на пациентите  с COVID-19, жители на пловдивска област, е 42. От тях в общините:  Пловдив – 30,  Карлово – 2, Кричим – 2, Хисар – 2, Родопи – 2, Стамболийски – 4.

Новите два случая от днес са: 1 от община Стамболийски и 1 от община Пловдив.

Това съобщи по данни на РЗИ областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева

В пловдивските болници до момента са  били диагностицирани и приети за лечение и 5 пациенти от други области – 1 от Стара Загора, който вече е оздравял, 2 от Пазарджик и 2 от Смолян. Двама пациенти  са починали – един от Хисар-област Пловдив и един от Пещера –област Пазарджик.

Нямаме нови медицински лица.

От всички потвърдени случаи  до момента 11  са инфектираните медицински лица – 2 лекари, които са напълно оздравели, 4 – медициски сестри, от които 2 са оздравели, а другите са изписани за възстановяване в къщи, 1 акушерка, която също е излекувана, както и 4 санитарки – две от които са хоспитализирани, а другите две  са напълно оздравели.

Общият брой на оздравелите пациенти са вече 22, на домашно лечение са 4.

Към момента хоспитализирани са 18 лица, както следва:

  • В УМБАЛ “Свети Георги“ се лекуват -10, от тях 1 на интензивно лечение.
  • В УМБАЛ „Каспела“ – 3, от тях 1 на интензивно лечение
  • В УМБАЛ „Пълмед“ – 5 от тях 1 на интензивно лечение
  • До момента имаме и двама екстубирани пациенти в Пловдив.
  • Общият брой на поставени под карантина на територията на област Пловдив към 8.00 часа днес – 23.04.2020г. е 1374.
  • Областният управител допълни, че общият брой на свободните легла в здравните заведения в областта са 443, от които 86 са  интензивни.
  • Общият брой обработени проби за последната седмица от 16.04.20 -22.04.20г., включително, са
  • 316, от които положителни са общо 5 за Пловдив област.

През вчерашния ден са проверени от РЗИ 87 обекта, от които 74 магазини за хранителни стоки и 13 броя обекти с обществено предназначение.

„В здравните заведения са осигурени необходимите предпазни средства и защитни облекла за медицинските лица, които работят в отделенията за коронавирус. Приемните кабинети също работят като се следва алгоритъма за консултиране на пациенти, евентуално хоспитализиране или назначаване на домашно лечение. Ежедневно Спешна помощ  получава информация  за свободните легла, в това число и за интензивно лечение, което улеснява работата на спешните медици и обслужването на пациентите“, уточни Каназирева

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/