Акцент, Новини

Областният управител Дани Каназирева се срещна с главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и с директорите на РЗИ от десет области по повод актуалната епидемиологична обстановка

Домакин на срещата бе РЗИ – Пловдив и в нея участваха епидемиолози и директорите на инспекциите в  Смолян, Пазарджик, Благоевград, Хасково , Кюстендил, Плевен, Кърджали, Стара Загора и Сливен. Присъстваха и кметовете на Сърница и Доспат – Елин Радев и Неби Бозов.

Направен бе анализ на епидемиологичната обстановка, заболеваемостта от COVID-19, както и предприетите мерки за ограничаване на заразата в най-засегнатите области към момента.

Доц. Кунчев съобщи, че най-вероятно ще бъде удължена извънредната епидемична обстановка в страната. Той допълни, че това няма да касае въвеждане на нови ограничителни мерки.

Главният здравен инспектор даде висока оценка за работата на областния управител и създадената организация от Областният кризисен щаб за ограничаване на епидемията  в пловдивски регион.

От своя страна Дани Каназирева допълни, че епидемиологичната обстановка в Пловдив и областта е спокойна и няма нови случаи на заразени с коронавирус.

Тя съобщи още, че от вчера е спряно хоспитализирането в пловдивските клиники на пациенти с COVID-19 от Пазарджик, което се наложи след затварянето  на интензивното отделение в пазарджишката болница.

„Държим постоянна връзка с РЗИ-Пазарджик и след като тези дни приключи карантината в болницата, от Медицинският щаб взехме това решение. Разбира се, следим ситуацията и се надяваме положението там да се нормализира изцяло, допълни  Каназирева.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/