Акцент, Новини

В Областна администрация стартира процедурата по разработване на Регионалната програма по заетост

Заместник-областният управител и председател на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие Евелина Апостолова проведе  работна среща с Мария Мановска – началник отдел „Активна политика на пазара на труда“ ДБТ-Пловдив. Темата бе стартът на процедурата по разработване на Регионалната програма по заетост.

Законът за насърчаване на заетостта предвижда реализирането на една Регионална програма за всяка административна област, на основата на предложения от областната и общинските администрации.

„Целта е програмите да допринесат за повишаване на заетостта, намаляване на безработицата и повишаване на качеството на работната сила в регионите.

Съгласно нормативните изисквания всяка Регионална програма по заетост е проектно предложение на областната и общинските администрации, които могат да се възползват от възможността да разработят предложението съвместно със социалните партньори и други юридически лица. До средата на следващата седмица очакваме предложенията от общинските администрации, а последната седмица на месеца ще проведем редовно заседание на Комисията по заетост за одобрение на изготвения проект, обясни Апостолова.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/