Акцент, Новини

Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ в Пловдив отбеляза 140 години от рождението на своя патрон

Заместник-областният управител Евелина Апостолова беше гост на тържеството по случай патронния празник на Образцова математическа гимназия и отбелязването на 140 години от рождението на академик Кирил Попов.

Тя поздрави присъстващите от името на областния управител  Дани Каназирева и връчи на ръководството на училището поздравителен адрес, в който пише:

„Завоюваните призови места на състезания, олимпиади и турнири по математика, математическа лингвистика, информатика, информационни технологии, физика, астрономия, чужди езици са изключително постижение в различни области на науката и са знак за нивото на училището.

Ако успехите в IT-сектора са резонни, трябва да се отбележат и творческите постижения в изкуството, литературата, фотографията, но и в спорта.   

Скъпи учители, пожелавам и занапред все така с любов и внимание да извършвате великата си мисия – да образовате нашите деца, които са бъдещето на България.

 Скъпи ученици, бъдете здрави и предприемчиви, надграждайте своите творчески постижения. Не спирайте да експериментирате, да се доказвате, да се съмнявате и да търсите.

Бъдете горди със своето училище, а вие родители – със своите деца и учителите им.“

По време на церемонията бяха връчени и наградите на победителите от XIII общоучилищен литературен анонимен конкурс „Чавдар Димитров – Чарли”, с участието на ученици от МГ „Акад. Кирил Попов”- Пловдив.

Отбелязването на патронния празник завърши с различни творчески изяви на учениците.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/