Акцент, Новини

Сертифициране на Тактическата група за специални операции в хода на националното учение „STEALTH DAGGER 2020”

Заместник-областният управител Петър Петров беше официален гост на  заключителния етап на националното учение „Stealth Dagger 2020“, което се проведе на летище „Чешнегирово“ с демонстрация на способности, въоръжение и техника на Тактическа група за специални операции.

Сред високопоставените гости бяха командирът на Командването на Специалните сили на САЩ в Европа генерал-майор Кирк Смит, командири на специалните сили на съседните държави, командири на военни формирования, представители на местната и държавната власт и други.

Почетен караул на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) посрещна адмирал Емил Ефтимов – Началник на отбраната на Република България.

Целта на събитието беше сертифицирането на Тактическата група за специални операции с командир генерал-майор Явор Матеев. Получаването на сертификата дава право на Тактическата група за участие в Командването на компонента Сили за специални операции от Силите за отговор на НАТО NRF 21.

Утре – 4 юли, ще бъде връчено новото бойното знаме на Съвместното командване на специалните операции на Република България и ще бъде отбелязан празника на Гарнизон Пловдив, на който ще присъства Областният управител на област Пловдив –  г-жа Дани Каназирева.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/