Акцент, Новини

До края на месеца започва изграждането на локалите на Асеновградско шосе

Областният управител Дани Каназирева одобри и подписа техническия проект за локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград, попадащ на територията на общините Родопи, Куклен и Асеновград. Преди това проектът  е съгласуван с всички заинтересовани администрации, контролни органи и експлоатационни дружества.  Следващата седмица ще бъде подписано и строителното разрешение, с което ще са даде старт на работата по обекта.

„Това стана възможно след като приключиха процедурите по отчуждаване на засегнатите имоти, включително  водените съдебни дела, а правото на строеж бе учредено в полза на АПИ от трите общини с одобрението на общинските им съвети, припомни Каназирева.

Тя уточни, че локалите ще са от двете страни на пътя като приблизителната им дължина ще е около 10 км. Стойността на обекта е 18 милиона и 900 хиляди лева с ДДС. Изпълнител е фирма „ИСА 2000“. Срокът за изпълнение е една година.

Междувременно вече се работи по ремонта на пътя до град Хисар в 9-километровия участък от пътя Черничево – Дуванлии.

„Изключително съм доволна, че  успяхме да стартираме бързо ремонтните дейности. Още в началото на годината, започнахме разговори с АПИ, защото това е много натоварен участък по  пътя към националния ни курорт. Трафикът целогодишно е интензивен и трябваше да спешно да се  ремонтира, допълни областният управител.

Каназирева допълни, че усилията на администрацията са насочени и възможно по-бързо да бъде завършен надлеза над ЖП линията преди град Хисар. Усилено се работи и по процедурата за  Югоизточния обход, с което да се затвори външният ринг на Пловдив.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/