Акцент, Новини

Заместник-областният управител Петър Петров присъства на откриването на новата учебна година в Спортно училище „Васил Левски“ в Пловдив

Близо 600 ученици прекрачиха прага на Спортното училище, а сред официалните гости бе и заместник-областния управител Петър Петров, който прочете поздравителен адрес от името на областния управител Дани Каназирева.

„И тази есен училищните врати на едно от най-славните спортни училища в България – Спортно училище “ Васил Левски“ – град Пловдив, се отварят празнично, въпреки пандемията, в която живеем вече месеци наред.

Сигурна съм, че те ще се справят с новата ситуация, която е изпитание за всеки един от нас, ще бъдат отговорни и ще успеят да научат много от своите учители и треньори, които ще им помогнат да се изградят като спортисти и личности“,  пише в поздравителния адрес

Директорът  на учебното заведение Ружа Генова увери, че учебния процес и тренировките ще се провеждат при строг контрол, спазване на противоепидемичните мерки и на препоръките на Министерството на образованието и на Министерството на спорта за обучение в присъствена форма в условията на пандемията от коронавирус.

Сред официалните гости на празника бяха Светла Георгиева – Представител на министерство на младежта и спорта, Георги Титюков – заместник кмет „Спорт и младежки дейности“ и Борис Халачев – председател на обществения съвет.

На откриването на учебната година присъстваха и изявени спортисти, постигнали олимпийски и световни върхове – Николай Бухалов, Асен Златев, Ани Узуова, Ангелина Михайлова, Петър Мерков, както и първият треньор на Стефка Костадинова – Добри Иванов.

За здравето на учениците беше отслужен водосвет.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/