Акцент, Новини

Заместник-областните управители Евелина Апостолова и Петър Петров присъстваха на връчването на наградите в турнира по стрелба „8-ми март“

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева награди  най- точните стрелци сред дамите.

В тазгодишното издание на турнира, чиято цел е да създаде нови и да затвърди вече създадените контакти и традиции между институциите от сектор „Сигурност“, взеха участие 13 отбора от Съвместното командване на специалните операции, Служба „Военна полиция“, Военно въздушни сили, Висшето военно училище „Георги Бенковски“, Главна дирекция „Национална полиция“, Дирекция „Жандармерия“, Столична дирекция на вътрешните работи, Академията на МВР и Национална служба за охрана.

Бяха връчени награди в три категории. Победителка в упражнението – разглобяване, сглобяване на пистолет „Макаров“ и произвеждане на изстрел е редник Ваня Гатева от СКСО, която е победител и в индивидуалното класиране.

Шампионките в отборното класиране в турнира по стрелба „8-ми март“ са майор Радка Попова и лейтенант Ирена Танова от Национална служба за охрана. Наградата им бе връчена от г-жа Цвета Караянчева, която им пожела да бъдат здрави, упорити, да отстояват своя избор – житейски и професионален и с достойнство да пазят родината. Тя се обърна се обърна към участничките в надпреварата с думите: „Българската жена винаги е била двигател и опора. Вашата ръка, както точно мери мишената, така и дарява любов. Една подадена ръка е много повече от ръка, стисната в юмрук.“

Сред официалните гости на събитието, организирано от Министерство на отбраната, в лицето на Съвместното командване на специалните операции с командир генерал-майор Явор Матеев, бяха председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, заместник-областните управители Евелина Апостолова и Петър Петров, кмета на град Пловдив – Здравко Димитров, председателя на  Общински съвет Пловдив – инж. Александър Държиков, началника на НСО – бригаден генерал Емил Тонев и др.

Официалната церемония за награждаване на победителките в турнира по стрелба „8-ми март“ за жени, служителки на МО, МВР и службите за сигурност се проведе в Гранд Хотел Пловдив. Награждаването бе  отложен през месец март, заради епидемията от коронавирус.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/