Акцент, Новини

Областният управител Дани Каназирева присъства на откриването на новата учебна година в Хуманитарната гимназия, АМТИИ и Медицинския университет

На гимназистите и студентите пожела здраве, вдъхновение и успехи.

Тържественото откриване на учебната 2020/2021 г. в Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“  събра на площад „11-ти май“- пред сградата на училището, новоприетите ученици и техните родители.

Като възпитаник на гимназията областният управител поздрави учениците за избора им да учат в едно от най-елитните училища в областта. Тя  им пожела да бъдат  здрави, упорити, трудолюбиви и да преследват мечтите си.

По-късно Дани Каназирева поздрави за новата академична година преподавателите и студентите  и в две висши учебни заведения в Пловдив – АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ и Медицински университет.

От сцената на Античния театър областният управител пожела на студентите новаторство и творческа енергия

„В един от най-древните живи градове в света Вие вървите дръзновено по пътя на познанието, израстването и усъвършенстването. Убедена съм, че тук ще развивате своите таланти, умения и знания, а Вашето изкуство ще обогатява обществения живот в България. Пред Вас стоят открити много възможности“, каза в приветствието си областният управител

На тържественото откриване на академичната година в  Медицински университет – Пловдив, където студенти по традиция  изнесоха знамето на учебното заведение, областният управител приветства ръководство, хабилитираните преподаватели и се обърна към бъдещите медици с думите :

„Медицинският университет е символ на авторитет, морална отговорност и изградено доверие към медицинската професия. 

Тук духът на Академизма има своята 75 годишна традиция. Това е висшето училище, което съчетава модерните технологии  с научните знания, медицината с науката.  Вашият избор да се посветите на медицината,  е достоен за уважение.“

В празничното си  обръщението  до всички директори,  преподавателите и учениците от областта, Каназирева подчерта, че новата учебна година започва по необичаен начин със засилени противоепидемични мерки и повишено внимание.

„Искрено се надявам по-бързо  да преминем през това изпитание и всички да  завършите успешно обучението си“, пожела  още областният управител.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/