Акцент, Новини

Областният управител Дани Каназирева присъства на откриването на новата академична година в Университета по хранителни технологии

Старт на церемонията по традиция бе даден с Gaudeamus igitur, под звуците на химна бе внесено знамето на университета. На празненството в двора бяха новоприетите студенти, преподаватели и множество гости, сред които вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, доц. д-р Янко Иванов, зам.-министър на земеделието, храните и горите, областният управител на Пловдив Дани Каназирева, Здравко Димитров, кмет на Пловдив,  Хюсеин Дьонмез, помощник аташе на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив,  Ангел Сантамария Барнола, съветник по образованието към Посолството на Кралство Испания в България, членовете на Съвета на настоятелите на УХТ, ръководители на централната, областната, общинската администрация, председатели на работодателски организации, ректори на университети, представители на академичните среди, на бизнеса и медиите .

В приветствието си проф. Моллов заяви, че през своята 67-годишна история УХТ се утвърди като най-авторитетна школа за подготовка на професионалисти в сферата на хранителната наука и технологиите, а силният интерес към изучаваните специалности дава самочувствие на академичната общност на лидер. Удовлетворени сме, че държавната поръчка за прием на нови студенти е изпълнена почти на 100%, заяви той. За първи път прага на висшето училище прекрачват над 620 първокурсници, така общият брой на студентите надвишава 3300.

На добър час и нови високи постижения на академичната общност в УХТ пожела вицепремиерът Николова. В приветствието си тя изтъкна, че авторитетното висше училище обучава кадри, които имат важна роля за развитието на туристическия сектор и определят водещата му роля в българската икономика с 12% от БВП. Студентите бяха поздравени и от останалите гости.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/