Акцент, Новини

На церемония в Областна администрация Съюзът на ветераните от войните в България връчи медали „75 години от победата над фашизма”

Съюзът на ветераните от войните в България връчи медали „75 години от победата над фашизма” на областния управител Дани Каназирева, на  генерал-майор Явор Матеев- командир на СКСО и началник на Пловдивския гарнизон, на кметовете на общините Садово и Хисаря –Димитър Здравков и инж. Пенка  Ганева, на бившия кмет на Първомай и представител на „Тракия-икономическа зона-Пловдив Ангел Папазов и на 82 годишната Мария  Главчева-председател на организацията на ветераните в Хисаря.

Церемонията се състоя в Областна администрация. Отличията се присъждат по решение на Централния управителен съвет на СВВБ и бяха връчени от члена на ИБ на ЦУС на СВВБ Атанас Хаджиев. По думите му в областта ветераните от войните са все по-малко и са на възраст от 95 до 105 години. Той подчерта, че жеста е израз на благодарност от всички тях за помощта, която им е оказвана през годините.

Областният управител Дани Каназирева благодари за признанието и допълни: „За мен е огромна чест. В мое лице имате не само партньор, а и приятел“

Ген.-майор Явор Матеев подчерта, че това признание е преди всичко и задължение за съвместна работа и през следващите години  и  го оценява по достойнство.

С благодарност и признателност приеха медалите и кметовете на Садово и Хисаря, като подчертаха, че ще продължат да помагат на организациите по места.

Като наследник на ветерани  Ангел Папазов също заяви своята ангажираност към организацията.

„Докато сме живи, докато дишаме, ще работим“. С тези думи прие отличието Мария Главчева от Общинския съвет на ветераните в Хисаря.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/