Акцент, Новини

Премиерът Борисов със заместник-министър Нанков и областният управител Каназирева провериха изграждането на локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград

Изграждането на локалните платна на Асеновградско шосе върви с бързи темпове като в посока Пловдив вече  се  полага първият асфалтов пласт. В това се убедиха премиерът Бойко Борисов и заместник-министърът Николай Нанков, които заедно с областния управител Дани Каназирева инспектираха обекта. В платното за Асеновград се извършват изкопни и насипни дейности, както и строително-монтажни работи за комуникациите.

Премиерът подчерта, че с построяването на локалите ще се осигури  безопасен достъп до имотите в близост до трасето, край което непрекъснато се правят нови търговски и индустриални обекти.

Според областния управител локалите са наистина много важни за бизнеса и ще улеснят компаниите по протежението на  целия път. Тя съобщи, че има уверението  на фирмата изпълнител, че локалните  платна ще бъдат готови предсрочно през май.

Каназирева допълни, че в областта се работи усилено и по още няколко важни инфраструктурни обекта, някой от които министър-председателят по-рано също посети – Околовръстния път на Пловдив и пътя за Лилково, който досега никога  не  е асфалтиран.

От посещението на премиера стана ясно, че също така   усилено се работи по укрепването на свлачището край село Бойково и  на подпорната стена на пътя Кричим-Девин. Той припомни, че тази седмица Министерският съвет  гласува допълнително средства за нашия регион, като 600 000 лв. са за манастирския комплекс в Кръстова гора, отделно отпусна и  финансиране за Пловдивската духовна семинария.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/