Новини

Откриването на пътуващата фотографска изложба “Мултикултурни аспекти на човечността”

На 7 март от 12.30 часа ви каним на откриване на пътуващата фотографска изложба “Мултикултурни аспекти на човечността“. В Пловдив изложбата се провежда под патронажа на областния управител на област Пловдив Здравко Димитров и е по проект на фондация „Качество на живот“ с председател д-р Невен Енчев.

Целта на проявата, която гостува на 11 града, е да спомогне за опознаването на бита, културата и обичаите на арменци, евреи, роми и на останалите етноси, населяващи земите ни. Фотографската изложба е съставена от 40 снимки на хора от различните етноси, населяваща България.

Пловдив е шестият град в който ще бъде експонирана експозицията, имаща за цел да постави акцент върху актуални обществени проблеми свързани с дискриминацията и да насърчи мултикултурния диалог между различните етнически общности в България.

Изложбата е и в контекстна на предстоящото домакинство на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019г., защото ще даде нова насока за етническа толерантност и подкрепа на нуждаещите се.

Откриването на пътуващата фотографска изложба “Мултикултурни аспекти на човечността” ще бъде на 07 март от 12.30 часа във фоайето на Областна администрация – Пловдив.

Заповядайте!

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/