Акцент, Новини

Министърът на икономиката връчи сертификат за инвестиция на стойност близо 40 млн. лв., която ще създаде 150 работни места в нов завод край Пловдив

Временно изпълняващият длъжността областен управител Петър Петров присъства на първа копка на нов високотехнологичен завод за близо 40 милиона лева в индустриална зона „Марица“, част от „Тракия икономическа зона“.

На събитието министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите „Интерлинк Груп“ АД.

Инвестиционният проект ще се реализира съвместно от „Интерлинк Груп“ АД и „Профилинк“ ООД. Производственият процес в предприятието ще бъде напълно автоматизиран, съобразен с европейските изисквания и под стриктен качествен контрол. По своите параметри базата на „Профилинк“ се очертава като най-голямата в този сектор на Балканския полуостров, ще бъдат разкрити и 150 работни места.

Министър Борисов посочи още, че наред с този проект, от началото на 2021 г. са сертифицирани 13 проекта с общ размер на планираните инвестиции за близо 800 млн. лв. и близо 1300 нови работни места.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Последна редакция на 01 април, 2021 в 17:53

Skip to content https://www.livechatalternative.com/