Акцент, Новини

Временно изпълняващият длъжността областен управител Петър Петров присъства на откриването на първата „зелена класна стая“ в Пловдив

Екологичната зона се намира в  НУ „Петко Р. Славейков“ в район „Източен“ в Пловдив. Тя е разположена върху 2,5 дка, затревена е с райсграс, има 3 класни стаи с интерактивни дъски, всяка от които е с мултимедия. Изградена е модерна поливна система, две мини оранжерии. За всеки клас има отделна кашпа за засаждане на редки растителни видове, които учениците ще отглеждат заедно със студенти и преподаватели от Аграрния университет.

Кметът на район „Източен“ Иван Стоянов каза, че това е проект, който  е насочен към здравословни и екологични условия за обучение на децата.

„Горди сме с тази придобивка. Всичките ни 349 деца ще се обучават на нея“, каза зам.-директорката Ели Сарафова.

Областният управител Петър Петров и бивш кмет на район „Източен“  подчерта, че всички училища в „Източен“ са вече санирани и потвърди, че училище „П.Р. Славейков“ е сред най-предпочитаните в района.

На откриването присъстваха още кметът на Пловдив Здравко Димитров, бившите кметове на района  – депутатът от ГЕРБ Иван Тотев  и Николай Чунчуков.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/