Акцент, Новини

Областният управител призова служителите на МВР за бдителност и безкомпромисност в осигуряването на честен и прозрачен вот

Над 32 сигнала, включително от граждани, ДАНС и от служба Борба с организираната престъпност – Пловдив, са получени в ОД на МВР – Пловдив, съобщи директорът старши комисар  Петър Тодоров на среща с областния управител Ангел Стоев. В работното заседание взеха участие заместник областният управител Даниела Николова, главният секретар на Областната администрация Георги Янев, ръководството на ОД на МВР – Пловдив и началниците на Районни управления.

„Концентрация на сигнали има от Асеновград, района на 6 РПУ и Карлово. Образувани са две досъдебни производства, касаещи схеми за купуване на гласове. Всички преписки по сигнали се обработват в рамките на 48 часа. Работи се активно по предотвратяване на корпоративен вот“ – уточни ст. комисар Тодоров.

На срещата бе обсъдена необходимостта от допълнителна организация на транспорта от страна на МВР. Това се налага във връзка с протоколите, отнасящи се до преброяването на контролните разписки от машинния вот в определен брой секции, избрани на случаен принцип. ЦИК ще съобщи кои са те на 11 юли в 20:00 часа.

Ангел Стоев изрази своята висока оценка за работата на служителите на МВР до момента. Той призова състава да бъде особено бдителен и безкомпромисен в осигуряването на честни и прозрачни избори.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/