Акцент, Новини

Областна администрация съдейства за преброяването

Областна администрация ще окаже пълно съдействие в процеса на преброяване на населението и жилищния фонд 2021, стана ясно на поредното заседание на областната преброителна комисия, в която участие взеха зам.-областният управител и председател на комисията Даниела Николова и Кристина Захариева, директор на Териториално статистическо бюро – Юг.
Процесът по набиране на преброители и контрольори продължава. Във всички общини почти е запълнена необходимата бройка. Проблем е имало в Сопот и Хисаря, но вече е решен. Остава да се допълнят малко бройки в Асеновград.
Все още в отделни райони на Пловдив има недостиг, например в „Централен“ са набрани 75 процента, уточни Захариева. Единствено в „Тракия“ бройката е пълна.
От ТСБ – Юг са поискали съдействие за осигуряване на помещения за провеждане на обучението по преброяването. От областна управа ще окажат всякаква методическа помощ, каквато е необходима.
Преброяването ще се извърши на два етапа: от 7 до 17 септември /0-24 часа/ ще бъде електронното преброяване, а от 18 септември до 3 октомври – на място в домовете, от 8 до 20 часа. Който откаже да участва в процеса, ще бъде глобен със 160 лева лева, тъй като преброяването е задължително. Това е записано в Закона за преброяването на населението и жилищния фонд 2021.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/