Акцент, Новини, Обръщения

Обръщение на областния управител Ангел Стоев във връзка с настъпилия пожароопасен сезон

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с настъпилия сезон, в разгара на летните горещини и липса на валежи, расте опасността от възникването на пожари, които биха могли да предизвикат големи щети. Напомням Ви да бъдете изключително бдителни и отговорни в действията си, когато боравите с огън на открито или дори, когато изхвърляте цигара.

Въпреки забраната за палене на огън в сухи треви, отпадъци и стърнища и многобройните предупреждения от органите на Пожарна безопасност и защита на населението, продължават случаите на безконтролно палене, а някои и с умисъл.

Апелирам за отговорност и социална ангажираност от страна на всички граждани, които с действията си биха могли да предотвратят материални загуби и да спасят животи.

При забелязване на пожар или запалване на сухи треви, стърнища или други горими отпадъци, незабавно съобщете на телефон 112, за бъдат предприети необходимите действия за потушаване на огъня.

Бъдете бдителни и не подценявайте ситуацията, защото само за минути огънят може да стане животозастрашаващ!  Нека обединим усилия в предотвратяването на пожари!

Ангел Стоев, д-р

Областен управител на област Пловдив

Skip to content https://www.livechatalternative.com/