Акцент, Новини

Пловдив почете паметта на загиналите огнеборци

Областният управител връчи награди за отлична спасителна дейност на двама генерали и двама директори на общински предприятия

В Пловдив почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебен дълг огнеборци, ден преди откриването на Седмицата на пожарната безопасност.  Заупокойна молитва отслужи отец Виктор Христов от храма „Света Марина“. С минута мълчание бе почетена паметта на всички, които са загубили живота си в битката с огъня. Бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на загиналите огнеборци в двора на РДПБЗН-Пловдив.

На церемонията присъстваха областният управител Ангел Стоев, директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Балев, зам.-кметът на общината Димитър Ставрев, началникът на 61-ва механизирана Стрямска бригада бригаден ген. Димитър Дешков и на 64-та авиобаза бригаден ген. Димитър Иванов, директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева, директорите на пловдивските предприятия „Чистота“ и “Паркове и градини“  Димитър Георгиев и Веселин Козарев.

Областният управител Ангел Стоев специално благодари в словото си на всички, които са се включили в борбата за отстраняването на катастрофалните наводнения в Карловско. „За да има успех едно дело, трябва да са налице четири неща. Ясна цел, план за действие, проучване на силите. Но най-първо по сила е да имате Божията благословия“, заяви областният управител на Пловдив Ангел Стоев.  „Благодарение на вас ние постигнахме най-големият успех – няма жертви и пострадали хора“, каза Стоев.  „Вие се включихте активно и във втория етап на кризата  – грижата за на спасените хора. Благодаря ви от сърце“, заяви Стоев. 

Директорът на РДПБЗН-Пловдив комисар Димитър Мангараков напомни, че борбата с бедствията е много трудна и продължителна. Той изказа благодарност към четирима ръководители на държавни и общински структури за оказаната подкрепа и покани областния управител да награди отличните – бригаден генерал Димитър Иванов, бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61 Стрямска бригада и директорите на и „Чистота“ и  ОП „Паркове и градини“. Наградени бяха 19 служители на РЦПБЗН-Пловдив, сред които инспектори и младши експерти. Други 43 служители на Пожарната получиха поздравления за неотлъчното изпълнение на службата си.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 15 септември, 2022 в 17:52

Skip to content https://www.livechatalternative.com/