Акцент, Новини

Областният управител поиска тясно работно взаимодействие между ВиК – Пловдив, кмета на Община Хисаря и инициативния комитет по повод безводието в село Кръстевич

Областният управител Ангел Стоев поиска тясно работно взаимодействие между ВиК – Пловдив, кмета на Община Хисаря и инициативния комитет по повод безводието в село Кръстевич. Това стана на среща между Областна администрация, представители на инициативния комитет на селото, Пенка Ганева, кмет на Община Хисаря, Спартак Николов, управител на ВиК – Пловдив и Ангел Гълъбов – главен инженер на ВиК – Пловдив.

Проблемът с безводието в селото е системен и всяка година през летните месеци няма вода. Според жителите на селото ВиК съоръжението не се поддържа, а вододайната зона не се почиства.

В дългосрочен план има решение на проблема.  Вече е изготвен проект, поръчан от Община Хисаря, по който се очаква финансиране от 3 милиона лева. Той включва изграждането на помпена станция, пречиствателно съоръжение и цялостна инфраструктура.

В краткосрочен план се набелязаха мерки, които да облекчат хората по време на водната криза. В селото ще има водоноска и съд за вода, който ще бъде позициониран в закрито помещение. Кметът на Община Хисаря ще продължи да доставя по шест бутилки по 1,5 литра минерална вода на човек седмично. От ВиК се ангажираха да изпратят още в началото на следващата седмица комисия, която да обследва вододайната зона и да предприеме необходимите мерки по почистването й и да осъществи профилактика на водопроводните кранове.

Ангел Стоев обеща подкрепа за по-бързото съгласуване със съответните ведомства на вече изготвения проект за водопроводната мрежа на селото и намиране на необходимите средства, включително и с възможностите на ВиК – Пловдив.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/