Акцент, Новини

Областната администрация участва в семинара „Приобщаващи местни политики“

Семинар по приобщаващи местни политики, на който участва и Областна администрация – Пловдив, се проведе в периода 1 – 3 септември 2021г. в Пампорово. Той бе организиран от Секретариата на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерския съвет чрез администрацията на Министерския съвет, който е и Национална контактна точка по относимите национални стратегически документи (НССЕИВ), в изпълнение на проект „T.E.A.M.3 – Заедно постигаме повече“ No 101008352 – TEAM3 – REC-AG-2020/REC-RDIS-NRCP-AG-2020. Представител на областна администрация Пловдив беше Маргарита Вранкова – старши експерт в отдел „Координация и европейска интеграция“.

Целта на семинара беше да повиши знанията и уменията на участниците за разработване и прилагане на политики и планове за приобщаване на уязвими етнически общности, да информира за рамката на интеграционните политики, да предостави възможност за обмен на мнения и практики, да популяризира проекта и Националната ромска платформа. По този начин семинарът спомага за укрепване на диалога и сътрудничеството между различните заинтересовани страни при планиране и провеждане на местните политики приобщаващи уязвими етнически общности.  

Участниците бяха запознати с ръководните принципи в местната политика за приобщаване на уязвими етнически общности, последователните етапи за изработване на план за действие с участието на местната общност, финансиране, изпълнение, мониторинг и оценка на плана за действие за приобщаване на уязвими етнически общности, управлението на партньорствата в приобщаващата политика. Беше представен и проектът на Националния стратегически документ за равенство, приобщаване и участие на ромите за периода 2021-2030 г.

В семинара участваха представители и на други общински администрации, граждански организации, медиатори и други, които имат отношение към въпроси, свързани с интегриране на ромите, Националната контактна точка по изпълнение на относимите стратегически документи, екипът на проекта.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/