Акцент, Новини

Зам. областният управител Даниела Николова към студентите от УХТ: В университета иновациите са приоритет

Заместник областният управител Даниела Николова присъства на официалната церемония по случай откриването на новата учебна година в УХТ. „Имате щастието да бъдете част от един от малкото университети, в който иновативността и креативността са приоритет“, каза в приветствието си към новоприетите студенти Николова. Тя допълни, че е видяла това в Деня на хлебаря, където академизмът среща практиката и е останала приятно изненадана от постигнатото от УХТ. „Черпете от знанието с пълни шепи, защото то единствено ще ви даде възможност да градите увереност и компетентност, както и ще ви помага да отстоявате себе си“, каза още зам. областният управител. Тя се обърна и към ректора на университета професор Пламен Моллов и ръководството затова, че на база собствения си авторитет и визионерство са успели да изведат УХТ на едно от водещите места в страната и в света.

В словото си при откриването проф. Моллов подчерта, че в своята 68-годишна история УХТ се е утвърдил като най-авторитетна школа за подготовка на професионалисти в сферата на хранителната наука и технологии. Той каза още, че висшето учебно заведение е осигурило персонален таблет на всеки първокурсник, тъй като обучението започва присъствено, но в един момент може да се  премине към дистанционно обучение в електронна среда.

Сред официалните гости на откриването на учебната година в УХТ бяха още зам.-министърът на туризма Мария Белколева, зам.-министърът на земеделието Георги Събев, зам.-кметът Стефан Стоянов, представители на Медицинския университет, на Аграрния университет, ВУСИ, бивши ректори на УХТ.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/