Акцент, Новини

Областният управител Ангел Стоев към пожарникарите: Вашата служба е символ на стабилност

Областният управител Ангел Стоев се включи в честването на професионалния празник на пожарникарите, който традиционно се отбелязва на Кръстовден. В двора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ пред паметната плоча на загиналите при изпълнение на служебния си дълг, бе отдадена почит към героите, загубили живота си в потушаването на огнената стихия. 

„Вашата служба винаги е била символ на стабилност. Вие сте един остров на спокойствието в днешното неспокойно време. Вие бяхте и героите, които изнесоха на плещите си борбата с пожарите, които връхлетяха областта тази година, а нашата област пострада най-много“, обърна се към огнеборците и ръководството на пожарната областният управител. Той им пожела здраве и по-малко работа, а когато такава има, да е с чувство на изпълнен дълг. 

Директорът на дирекцията комисар Георги Мангараков получи плакет от кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов като заяви, че ще продължават да пазят населението и занапред. „Дали сме клетва и затова винаги сме на линия“, подчерта комисар Мангараков.

Пред плочата на загиналите огнеборци бяха положени венци и цветя. Пловдивските герои, участвали в борбата със стихията това лято, бяха отличени с почетен знак, парични награди, грамоти. Министърът на МВР е дал и колективна парична награда на 14 души от състава.  

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/