Акцент, Избори, Новини

След консултациите при областния управител Ангел Стоев: Политическите сили не се разбраха за председател на РИК-17

Юристът Илиан Иванов беше номиниран за председател на Районната избирателна комисия за Пловдив-град. Това стана ясно по време на консултациите, между парламентарно представените политически сили, насрочени и водени от областния управител Ангел Стоев. Предложението е на коалиция ГЕРБ – СДС и срещу него нямаше възражения. Мурад Ферад бе предложен от ДПС за секретар на РИК-16 и кандидатурата също не срещна несъгласие.

По време на консултациите бяха номинирани трима заместник-председатели, но според разпоредбите на ЦИК те трябва да бъдат двама. ИТН предложи за зам.-председател адвокат Ивайло Василев, д-р, ДБ-обединение – Димитър Згуров, а БСП за България – Цеца Бресковска. Представителите и на трите партии не отстъпиха от предложенията си, поради което решението ще бъде взето от ЦИК.

Политическите партии и коалиции не се разбраха за председател на 17-а РИК /Пловдив-област/. ИТН номинира адвокат Кристиан Гьошев, а ГЕРБ-СДС – адв. Дарина Тодорова. И от двете политически сили заявиха, че държат на председателското място. Поради тази причина решението ще бъде взето от ЦИК. За зам.-председател ДПС предложи Ферад Мурад. Нямаше втора кандидатура, затова ЦИК ще определи другия заместник. БСП за България предложи адв. Ваня Костадинова за секретар. Номинацията не бе оспорена.

Двете комисии ще се състоят от 17 членове, разпределени на квотен принцип. ИТН ще имат 5-има, ГЕРБ-СДС – 4, БСП за България – 3, ДБ – обединение и ДПС по двама, Изправи се! Мутри вън! – един.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/