Акцент, Новини

Областният управител Ангел Стоев участва в откритият урок по безопасност на пътя на ОУ „Васил Левски“

Областният управител Ангел Стоев подкрепи инициативата „Ден без жертви на пътя“ като се включи в открития урок по безопасност на пътя, организиран сред четвъртокласниците на ОУ „Васил Левски“. Инициативата е част от кампанията „Европейска седмица на безопасността“.

Чрез специално подбрани въпроси инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ „изпита“ учениците, които трябваше да отговорят какво значи да си участник в движението, какво е ролята на пътния полицай, какви знаци дава велосипедистът, когато иска за завие в някоя от двете посоки – наляво, надясно, или да спре, пътна маркировка, светлинна сигнализация на пътя. След като отговориха отлично на въпросите, четвъртокласниците приложиха наученото и на практика  в игра, водена от класната на 4 А клас Радка Симеонова. Децата бяха разделени на 3 групи: пешеходци, патиланци и велосипедисти. Всички трябваше да демонстрират какви задължения имат на пътя и какви са правилата, които трябва да спазват. Присъстващите единодушно оцениха знанията им за отличен.

Децата ще получат грамоти, а от името на Областна администрация им бяха връчени химикали с надпис „Просто спазвай правилата!“

На открития урок присъстваха още главен инспектор Венелин Младенов, началник сектор „Пътна полиция“, старши експертът от РУО – Пловдив Димитър Ставрев, зам.-директорът на ОУ „Васил Левски“ Жесмина Димитрова и секретарят на областната комисия по безопасност на движението пътищата Кристина Атанасова.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/