Акцент, Интервю, Новини

Ангел Стоев: Около 10% от населението на България гласува в Пловдив и областта

Медиа: ДАРИК РАДИО

Около 600 000 са избирателите в Пловдив и областта, които ще могат да дадат своя вот на изборите на 14 ноември. Това заяви в интервю за Дарик радио областният управител Ангел Стоев. Данните сочат, че това са приблизително 10% от населението на България.

Вече са проведени срещи с двете районни избирателни комисии за организацията на предстоящия вот – съответно в Пловдив град и в областта, които са в пълен състав. Без мобилните и подвижните секции, към този момент в 16 РИК има 459 СИК, а в 17-та – 522. Организацията на изборите е обсъдена и с ръководството на полицията и началниците на районни управления, уточни още той. 

Стоев е убеден, че МВР е институцията, която трябва да осигури реда и сигурността, за да се гарантира провеждането на честни и прозрачни избори.

По думите му, всички отговорни за това институции се стремят да няма купен вот, защото това е нарушаване принципите на демокрацията. 

„Нашата задача е да сведем до минимум този процес. Всички сигнали за нередности, свързани с това изключително уродливо явление, веднага трябва да бъдат докладвани в ръководството на МВР – Пловдив и прокуратурата“,  заяви още областният управител.

От Областна управа ще напомнят и на всички ръководители на държавни и общински учреждения, че на тяхна територия е забранена политическата агитация.

„Работата на всички институции и ведомства, свързани с произвеждането на предстоящите избори ще бъде по-обемна и по-тежка, поради естеството на вота – президентски и парламентарни избори в един ден и евентуален балотаж. Пандемичната ситуация с коронавируса допълнително усложнява ситуацията. Затова се обсъдили и възможност за онлайн обучение на членовете на СИК “, коментира още Ангел Стоев.

Цялото интервю на Искра Койчева с областния управител на Пловдив чуйте в звуковия файл.

Снимка: ДАРИК РАДИО

Медиа: ДАРИК РАДИО

Skip to content https://www.livechatalternative.com/