Акцент, Новини

Ангел Стоев и Даниела Николова уважиха Пау Рока

Областният управител Ангел Стоев и заместник областният управител Даниела Николова присъстваха на церемония по удостояване на генералния директор на Международната организация по лозата и виното (OIV) Пау Рока с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Университета по хранителни технологии в Пловдив.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай удостояването Ви с почетната титла „ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА“ на УХТ – Пловдив! Високо ценя Вашия принос за създаването на магистърска програма за обучение „Технология на виното и високоалкохолните напитки“ в УХТ – Пловдив под егидата на OIV. Бъдете все така деен ръководител на Международната организация по лозата и виното! Пожелавам Ви здраве и много успехи!“, се казва в  поздравителния адрес на Ангел Стоев към Пау Рока.

Тържествената церемония бе водена от Ректора на УХТ проф. д-р Пламен Моллов. Той връчи на г-н Рока огърлие, папирус-грамота и почетен плакет, а след това прозвуча „Gaudeamus Igitur“ в изпълнение на студентския хор на АМТИИ с диригент Алия Хансе. Специален подарък, копие на ритон от панагюрското златно съкровище, поднесе ректорът и на съпругата на Пау Рока – Диана.

На церемонията присъстваха още проф. Генка Петрова-Ташкова, зам.-министър на образованието и науката, Явор Гечев, зам.-министър на земеделието, храните и горите, Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, посланик на Кралство Испания в Република България, зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, представители на изпълнителната и местната власт, на браншови организации в хранително-вкусовия сектор, ректори на висши училища и преподаватели, експерти в областта на виното и алкохолните напитки.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/