Акцент, Новини

Областната комисия по безопасност на движението обсъди готовността за предстоящия зимен сезон

Не всички 18 общини в областта са представили доклади в Областна администрация за проверки на рискови точки и направени обходи с цел обезпечаване на пътната безопасност, преди настоящия зимен сезон. Някои доклади са формални, без конкретика, липсват дейности за отстраняване на нередностите, съобщи заместник областният управител Даниела Николова. Тя води срещата на областната комисия по безопасност на движението. В нея се включиха представители на общини, Държавната агенция по безопасност на движението по пътищата /ДАБДП/, ОД на МВР, БЧК,  РЗИ, Окръжна прокуратура, ЦСМП, Автомобилна администрация.

Николова подчерта, че проверките трябва да обхванат не само рисковите зони, нужно е да се премахнат изсъхналите дървета, да се освежи маркировката, да се осигурят условия и ресурс с механизация за снегопочистването и опесъчаването. През ноември обходите трябва да се финализират.

От община Пловдив увериха, че всичко при тях е реализирано – техника, консумативи, маркировка.

ОД на МВР са изпратили обстоен доклад за проверката на техниката за зимното поддържане на републиканската и общинска мрежа. Оттам засилват вниманието върху своевременното опесъчаване при поледици, за да се избегнат злополучни събития. Предстои и изготвянето на план за зимното поддържане.

От РУО са заявили, че са проверени маркировка и осветление около училищата, а за необезопасени участъци и конфликтни точки са уведомени съответните компетентни органи.

До 20 ноември всички общини трябва да предоставят в Областна администрация план-програмите за следващата година.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/