Акцент, Новини

Няма да се броят контролните разписки при отчитането на вота, бюлетините пристигат в понеделник

„С решение на ВАС окончателно се отменя броенето на контролните разписки при отчитането на вота на 14 ноември. Единственият документ, който ще е валиден, е протоколът, отпечатан от машината“, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев по време на онлайн среща със секретарите на общини във връзка с предстоящите избори.

Той припомни, че в понеделник ще пристигнат бюлетините в областната управа. До сряда ще бъдат подготвени за раздаване по определен график към общините. Янев насочи вниманието на секретарите към подсигуряването на по-голям превоз и повече хора, предвид двойния обем на бюлетините за двата избора – на президент и вицепрезидент, и на народни представители.

Областна администрация ще осигури специални облекла и дезинфектанти за подвижните СИК, които ще обслужват ковид болни и карантинирани. На този етап общата бройка от тези гласоподаватели е приблизително 10 000 души. Още не е ясно колко от тях ще подадат заявление за гласуване.

Утре е крайният срок за получаване на информационните табла за избирателните секции,  напомниха от Областна администрация.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/