Акцент, Новини

Пожарникарите провериха 60% от секциите по отношение на пожарна и аварийна безопасност

„Към момента 60% от изборните секции вече са проверени по отношение на пожарна и аварийна безопасност“, съобщи комисар Георги Мангараков, директор на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, на среща в областната управа. Той увери, че до сряда всички секции ще бъдат проверени стопроцентово.

На заседанието присъстваха областният управител на област Пловдив Ангел Стоев, заместник областният управител Даниела Николова, главният секретар Георги Янев и началниците на районните служби на ведомството във връзка с предстоящия вот за избор на президент и вицепрезидент и за народни представители.

Областният управител изиска от личния състав на Пожарната всички нередности, на които станат свидетели, да бъдат докладвани незабавно на Полицията.

Бяха обсъдени ангажиментите на службата във връзка с произвеждането на честни и прозрачни избори на 14 ноември. Задълженията на пожарникарите са свързани с осигуряването на безопасни условия за работа на секционните избирателни комисии, които ще са повече от 1000, и на 16 и 17 РИК в определените панаирни палати. Служителите на пожарната поемат и част от охранителната дейност на изборните помещения в нощта преди изборите. Ще се работи в тясно сътрудничество и непосредствена комуникация с всички институции, отговарящи за спокойното протичане на изборния процес.

От РДПБЗН ще имат ангажимент да подсигурят осветлението и работата на компютрите в изборната нощ в панаирните палата в случай на авария.

Изготвени са листовки за изборните секции с основни правила и съвети за безопасна работа и бърза реакция в случай на нужда.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/