Акцент, Новини

Ангел Стоев откри Медицински център в Тракия икономическа зона

„Тракия икономическа зона“  е стожер за инвеститорите, не само заради пътната и комунална инфраструктура, която предлага, но и социалната такава.“ С тези думи Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев приветства днес откриването на медицински център „Тракия Медикал – Марица“ – първият в страната, разположен в индустриална зона. „Тук ще бъдат обслужвани не само служителите на заводите в зона Марица, част от ТИЗ, но и жителите на околните населени места. Досега те получаваха добро препитание, а сега и социална, и здравна грижа. В скоро време ще бъдем свидетели и на първото общежитие в индустриална зона“, допълни г-н Стоев.

Инж. Пламен Панчев, основател и управител на Тракия икономическа зона припомни, че преди две години в зона Раковски, част от ТИЗ, бе открит Център за професионално обучение, в който се квалифицират и преквалифицират не само работници от предприятията. Практически занятия с най-съвременна техника и технологии се провеждат с учениците от пет професионални гимназии от областта. „В момента започваме и изграждането на детска градина в близкото с. Радиново за персонала на заводите в зона Марица“, посочи още инж. Панчев.

На събитието присъстваха заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов, кметът на Радиново Трайчо Кардашев, директорът на френската компания Schneider Electric Мария Топчийска, генералният мениджър в американската Sensata Technologies Явор Николов.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/