АВиК, Акцент, Новини

Зам.- областният управител Лъчезар Бакърджиев ще съдейства на община Карлово за бъдещи водни проекти

Заместник областният управител Лъчезар Бакърджиев пое ангажимент да съдейства на община Карлово в комуникацията с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за бъдеща реализация на важни за общината и жителите й проекти във водния сектор.

Бакърджиев разговаря днес с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов и неговия екип, представители на ръководството на ВиК, жители на гр. Баня, експерти на областната администрация и Асоциацията по ВиК. Срещата бе организирана след сигнал от жители на гр. Баня, свързан с остарялата водопроводна мрежа в града, предизвикваща чести аварии и големи загуби на питейна вода. Присъстващите изтъкнаха, че гр. Баня е балнеоложки център и инвестициите в рехабилитация на водопреносната мрежа биха донесли ползи за цялата община Карлово.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов пое ангажимент да представи в Областната администрация приоритети за развитие на водния сектор в общината в най-кратък срок, като организира и обществено обсъждане. До края на юни 2022 г. ще бъде подготвен и представен актуализиран идеен проект за обновление на ВиК мрежата на Баня, стана ясно по време на срещата. След това проектите ще бъдат представени на национално ниво и ще се търси финансиране. 

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 03 ноември, 2022 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/